Geçtiğimiz senelere göre bir hayli ılık geçen bir şubat ayını, yeni haftamız ile birlikte bu seneki trendine uygun bir şekilde önce ılık, daha sonrasında serin ve yağışlı bir havayla noktalıyoruz. Ve normalde çok çetin kış koşullarına alıştığımız bu kısa ayı ciddi bir kar yağışı ile karşılaşmadan, kar yağışı bir yana sıcaklıklar birçok yerde donma noktasının altına dahi inmeden kapatıyoruz.
İki gün boyunca usul usul, sessiz ve fırtınasız bir şekilde gökten süzülen yağmurlar yerini bugün sisli ve sisin olmadığı yerde bol güneşli, masmavi bir gökyüzüne teslim etti. Bugün (24 Şubat) 15 derecelere yaklaşan sıcaklıklar Trakya’nın birçok yerinde yarın (25 Şubat) bahar mevsiminin sevdalılarını daha da şımartarak 15 derecelerin üzerine çıkacak. Yaklaşan bahar aylarının kısa bir provasından sonra salı günü (26 Şubat), kış boyunca güneşle başbaşa kalmamızı çekemeyen yağmur bulutları yine güneşle aramıza girecek. Salı öğle saatlerinde Edirne ve Çanakkale çevresinde düşecek ilk damlalar, sonrasında kuvvetini arttırarak salı akşamı ve çarşamba günü (26-27 Şubat) tüm Trakya’ya yayılacak. Sıcaklıklar da güneşle aramızı bozan yağmurla birlikte adım adım azalacak. Salı 12 / 15 dereceler arasına gerileyecek sıcaklıklarla günü bu düşüşü pek fazla hissetmeyeceğiz fakat çarşamba ve perşembe günleri (27-28 Şubat) önce 10 derecelerin altına gerileyecek, daha sonra da 5 derecelerin altını zorlayacak sıcaklıklar kazaklarımızı, paltolarımızı unutulan raflardan yeniden çıkarmamıza neden olabilir. Şubatın son gününün ilk saatleriyle birlikte yağışlı havanın bölgemizi terketmesi ama serin havanın bir süre daha bölgemizde konaklaması bekleniyor. Gece sıcaklıkları da perşembeye kadar havanın bulutlardan yoksun kaldığı gecelerde bile çok düşük seviyelere inemeyecek ve iç kesimlerde 4/7, kıyılarda ise 6/9 derece civarında seyredecek. Perşembe günü gece sıcaklıkları da gündüz sıcaklıklarına paralel olarak belirgin bir şekilde azalacak ve bölgemizin genelinde 5 derecenin altına gerileyecek.
Önümüzdeki üç gün boyunca (25-26-27 Şubat) hayatımızı etkileyecek düzeyde kuvvetli rüzgar, fırtına yaşamayacağız. Ancak perşembe günü (28 Şubat) rüzgar kuzeyli yönlerden kuvvetlenerek hissedilen sıcaklıkları havanın gerçek sıcaklığından daha düşük seviyelere indirecek. Aynı zamanda Saros Körfezi ve Karadeniz kıyılarında balıkçılık ve ulaşım faaliyetlerini de aksatabilir. Bugün etkili olan sis, yarın (25 Şubat) bölgemizin orta ve doğu kesimlerinde (Tekirdağ-Kırklareli’nin doğusu-İstanbul) daha kuvvetli olmak üzere sabah saatlerinde ulaşımı etkileyebilir.
Haftanın ikinci yarısında yağışın kesilmesinin ardından sıcaklıkların bugün yaşadığımız bahar değerlerine geri dönmesi beklenmiyor. Aksine, mart ayı şubat ile rolleri değişmeye, bize soğuk ve karlı havaları geç de olsa yaşatmaya niyetli gibi görünüyor. Mart ayının ilk günleriyle ilgili tahminimizi çarşamba veya perşembe günü (27-28 Şubat), geride bırakacağımız şubat ayıyla ilgili değerlendirmemizi ise yeni ayın ilk günlerinde sayfamızda bulabilirsiniz. Anlık tahminleri, değerlendirmeleri ve bilgileri sayfamızın Twitter hesabıyla birlikte bu hafta faaliyete geçen Facebook sayfasından (Hava Trakya) takip edebilirsiniz.